DIGITÁLIS FALU PROGRAM

Energiaközösség

Az elmúlt évtizedben a települési önkormányzatok épületei energetikailag megújultak, napjainkra a továbblépést az energetikailag integrált rendszerek jelentik. Erre jó lehetőséget biztosít „A tiszta energia minden európainak” jogszabálycsomag (Téli Csomag), melynek a keretében definiált megújuló energiaközösség és helyi energiaközösség lehetőséget biztosít települési közösségi megújuló-energiarendszer kiépítésére és közösségi használatára.

Az új Nemzeti Energiastratégia célul tűzte ki a decentralizált, helyben elérhető megújuló energiaforrásokra alapozott energiatermelés és a villamosenergia helyben történő felhasználásának ösztönzését.

Ez a cél helyi szinten elsősorban energiaközösségek kialakításával valósítható meg, amitől a költségek, valamint a megújuló energiaforrások integrációjának megkönnyítése várható. Olyan megújuló energiaközösség létrehozása a cél, amely a megtermelt energia helyben történő felhasználásából eredő lokális és rendszerszintű előnyök kiaknázása mellett a lehető legnagyobb számú innovatív, valamint a fogyasztói aktivitást előmozdító megoldás alkalmazására biztosít lehetőséget. Az energiaközösségi beruházás megvalósítása a működést követően a bevont térségi fogyasztók körében rezsicsökkentést eredményez. A projekt alapvetően digitális alapokon nyugszik, számos okos, innovatív megoldást alkalmaz. Alapkoncepciónk olyan közösség létrehozása, amely az energiafogyasztók, -termelők, -szolgáltatók, és egyéb érintettek, valamint különféle energetikai, jogi jellemzőkkel és érdekekkel bíró szereplők lehető legszélesebb körét integrálja, egyúttal a hagyományos és újszerű műszaki és pénzügyi megoldások közül is amennyit lehetséges, bemutat, rendszerbe szervez.

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Email

digitalisfalu@neum.hu

Címünk

1016 Budapest, Naphegy tér 8.

írjon nekünk bizalomal

Kapcsolatfelvétel

Küldje el üzenetét számunkra az alábbi form segítségével

3 + 8 =

Nézze meg a további intézkedéseket!

Településszonda

Költözzünk vidékre! Betelepülési és Beruházási platform

Beszerzési és értékesítési közösség, Digitális Termelői Piac

Digitális térségfejlesztési szakember képzés

Digitális térségfejlesztési referens képzés, Alumni Hálózat

Települési drónalkalmazások

Career Village munkaerőpiaci modul

Települési levegőminőség-mérés, felderítés és szankcionálás

Energiaközösség

Integrált hulladékgazdálkodás

Személy- és vagyonvédelem

Digitális szolgáltatási és elektronikus fizetési ökoszisztémák