DIGITÁLIS FALU PROGRAM

Integrált hulladékgazdálkodás

A rendszer működtetése segít az EU-s újrahasznosítási és újrafeldolgozási kötelezettségek teljesítésében, a körforgásos gazdálkodás kialakításában, valamint a szemléletformálásban. A digitalizált hulladékgazdálkodási rendszer újszerű megoldást kínál annak érdekében, hogy a fogyasztóknál, ingatlanhasználóknál keletkező hulladékok a megfelelő gyűjtőhelyekre, gyűjtőpontokra kerüljenek.

A cél egy applikáción keresztül a fogyasztói és a begyűjtési oldal összekötése, szem előtt tartva a hulladékhierarchia minél magasabb szinten tartását (sorban: hulladékképződés megelőzése, előkészítés az újrahasználatra, anyagában történő újrahasznosítás).

Az applikáció segítségével megtalálható a legközelebbi hulladékgyűjtő pontok, hulladékudvarok elhelyezkedése, nyitvatartási ideje, több típusú, más helyeken elhelyezendő hulladékok esetén akár útvonaltervezést is kínál. Kiemelt hulladékáramok elsősorban azon hulladékáramok, amelyek a 2023 nyarától működő koncessziós rendszernek nem részei, így például: építési-bontási hulladék, mezőgazdasági hulladékok. További feladat a „Tisztítsuk meg az országot!” program keretén belül létrehozott HulladékRadarral történő együttműködés, például az MI-alapú hulladékfelismerés (mennyiség, minőség) fejlesztésében. A digitalizációs hulladékgazdálkodási fejlesztések egyik oldalról a bejelentett illegális hulladékok felismerésében, veszélyességének besorolásában nyújt segítséget, másrészt pedig a lakosságnál keletkezett hulladékok beazonosításában, hogy azok a lakosság részéről minimális energiabefektetéssel a megfelelő helyükre kerüljenek. A rendszer keretén belül továbbá „Digitális Újrahasználati Központ” működtethető a hulladékká még nem vált tárgyak újrahasználatának elősegítése és értékesítése céljából. Ennek tovább gondolt változatában a “Felzárkozó települések” programhoz kapcsolódva a 300 leghátrányosabb település csomópontjaiban újrahasználati központok, javító- és szerelőállomások létrehozása történhet meg a szociális foglalkoztatás elősegítésére. A javított használati tárgyak a digitális piactérre kihelyezhetők.

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Email

digitalisfalu@neum.hu

Címünk

1016 Budapest, Naphegy tér 8.

írjon nekünk bizalomal

Kapcsolatfelvétel

Küldje el üzenetét számunkra az alábbi form segítségével

5 + 8 =

Nézze meg a további intézkedéseket!

Településszonda

Költözzünk vidékre! Betelepülési és Beruházási platform

Beszerzési és értékesítési közösség, Digitális Termelői Piac

Digitális térségfejlesztési szakember képzés

Digitális térségfejlesztési referens képzés, Alumni Hálózat

Települési drónalkalmazások

Career Village munkaerőpiaci modul

Települési levegőminőség-mérés, felderítés és szankcionálás

Energiaközösség

Integrált hulladékgazdálkodás

Személy- és vagyonvédelem

Digitális szolgáltatási és elektronikus fizetési ökoszisztémák