DIGITÁLIS FALU PROGRAM

Településszonda

Az innovatív és digitális megoldások alkalmazása része az emberek közvetlen életterét biztosító települések fejlesztésének is. A települések működtetése, a közszolgálatatások biztosítása, a távlati célú stratégiaalkotás egyaránt megköveteli a komplex és a horizontális szemléletmódot. A digitális innováció hatásai – azonnali információk és elemzési lehetőség, hálózatba kapcsolódás, IoT, adatvagyon-gazdálkodás stb. – olyan, korábban elképzelhetetlen lehetőségeket teremtenek, mint a dinamikus szolgáltatásszervezés, a hatékonyságnövelés vagy az adatalapú döntéshozatal.

Az okosvárosok fejlesztése a kormányzati, önkormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők, valamint a helyi polgárok együttműködésére épül.

Az okosvárosok fejlesztése a kormányzati, önkormányzati, gazdasági, tudományos és civil szereplők, valamint a helyi polgárok együttműködésére épül. Az okostelepüléssé válás minden esetben egyedi programot feltételez, és a technológia fejlődésével párhuzamosan folyamatos korrekciót, nyomon követést igényel. A Településszonda célja, hogy a helyi közösség igényeire reflektálva olyan javaslatokat fogalmazzon meg, amelyek segítségével hatékonyabban szervezhető meg a vizsgált település, térség szolgáltatási rendszere, ideértve a környezeti és gazdasági szempontból egyaránt fenntartható helyi tömegközlekedés, egészségügy és szociális ellátás, hulladékgazdálkodás, energiatermelés kialakítását vagy a helyi erőforrásokra és hagyományokra épülő szolgáltatások szervezését.

A részvételi kutatás eredménye egy műszaki tartalommal ellátott cselekvési terv az önkormányzati és kormányzati döntéshozók számára a konkrét helyi igényeket, trendeket és megoldásra váró problémákat illetően.

A Településszonda fontos eleme a helyi stakeholder igények és preferenciák empirikus kutatása, a felhasználói szempontok felmérése, a koronavírus okozta válság által a korábbinál is jobban fókuszba kerülő digitalizáció állapotának vizsgálata, valamint helyi problématérkép készítése a környezeti és gazdasági fenntarthatóság szempontjaira tekintettel. A kutatás, mely a közösségi tervezés települési szintű dimenziója, alapvetően az állampolgárok részvételén alapul.

https://www.civitassapiens.hu/okos-varos-mintaprojektek

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Neumann Nonprofit Közhasznú Kft.-

Email

digitalisfalu@neum.hu

Címünk

1016 Budapest, Naphegy tér 8.

írjon nekünk bizalomal

Kapcsolatfelvétel

Küldje el üzenetét számunkra az alábbi form segítségével

4 + 9 =

Nézze meg a további intézkedéseket!

Településszonda

Költözzünk vidékre! Betelepülési és Beruházási platform

Beszerzési és értékesítési közösség, Digitális Termelői Piac

Digitális térségfejlesztési szakember képzés

Digitális térségfejlesztési referens képzés, Alumni Hálózat

Települési drónalkalmazások

Career Village munkaerőpiaci modul

Települési levegőminőség-mérés, felderítés és szankcionálás

Energiaközösség

Integrált hulladékgazdálkodás

Személy- és vagyonvédelem

Digitális szolgáltatási és elektronikus fizetési ökoszisztémák